Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2010 23:15 - Горбачов:жена ми ме накара?!
Автор: rakurs Категория: Политика   
Прочетен: 1873 Коментари: 2 Гласове:
4



   

Някои сили в Русия и в други страни, особено на Запад, се стремят да представят Михаил Горбачов, неговата дейност в положителна светлина. Същността на тая дейност пределно ясно разкрива самият Горбачов в една своя лекция в американския универси­тет в столицата на Турция гр. Анкара. Лекцията е публикувана в Чехия във в. “Dialog”, бр. 146, 1999 г.

Предлагаме на читателите тази публикация.

“Моята цел в живота беше унищожаването на комунизма – непоносимата диктатура над народа. В това ме убеждаваше моята съпруга, която имаше това убеждение по-рано от мен. Най-много за постигане на това можех да направя на най-висшите постове. Затова жена ми препоръчваше да се стремя постоянно към по-високи постове.

Когато лично опознах Запада, моето решение стана необратимо. Трябваше да пре­мах­на цялостно ръководството на КПСС и на СССР. Трябваше да отстраня ръковод­ствата на всички социалистически страни. Моят идеал е пътят на социалдемократи­чес­ките партии. Плановото стопанство сковаваше способността на народа. Само пазарът води до развитие. Намерих сътрудници за същата цел. Преди всичко, Яковлев и Шевeр­надзе имат голяма заслуга за поражението на комунизма.

Светът без комунизма ще бъде по-добър. След 2000 година ще дойде времето на мира и разцвета на света. Обаче ще възникне голямо затруднение по пътя към мира и благоденствието. Това е комунизмът в Китай. Бях в Пекин по времето на големите сту­дентски вълнения и ми се струваше, че комунизмът в Китай ще падне. Исках да говоря пред демонстрантите на големия площад и да им кажа да издържат, че им симпатизи­раме и че и в Китай трябва да дойде преустройството. Китайското ръководство не иска­ше това. Това е много голяма загуба. Ако бе паднал комунизмът и в Китай, светът щеше да бъде по-напред по пътя на мира и справедливостта.

Исках да запазя СССР в същите граници, обаче с друго наименование, като демокра­тична държава. Това не ми се удаде. Елцин патологично мечтаеше за власт, но нямаше никаква представа за демократична държава. Той разложи СССР и така възникна бърко­тия с всички тежки последици. Русия не е световна сила без Украйна, Казахстан, кавказ­ките държави. Там ще възникне конституционен хаос. Това са държави без идея. Тази идея трябва да бъде идеята на западните държави – пазар, демокрация, човешки права.

Когато Елцин разпусна СССР и аз си отивах от Кремъл, стотици журналисти предполагаха, че ще плача. Аз не плаках, понеже главната цел на своя живот изпълних: унищожих комунизма в СССР и във всички европейски социалистически страни. Не плаках, защото постигнах главното – унищожението на комунизма в Европа. Обаче комунизмът трябва да се унищожи и в Азия, за да се открие пътят на човечеството към идеала на свободата в целия свят.

Разпадането на СССР е неизгодно и за САЩ. Те нямат в света партньор, който да бъде единствено демократичен СССР (мислех над наименованието СССР като Съюз на самостоятелни суверенни републики, за да се запази съкращението СССР). Но не ми се удаде. САЩ, без такъв партньор могат да бъдат единствена световна велика сила.

Малките държави в Европа и в света се стремят колкото може по-много да се отбла­годаряват на САЩ. Това е погрешно. Само партньорството с демократичния СССР, без комунисти, може да ги спаси от влиянието на единствения световен владетел. Пътят на човечеството ще бъде дълъг, но ще бъде успешен. Целият свят трябва да се отърве от комунизма.”





Гласувай:
4



1. liliyanaandreeva - Комунизмът всъщност беше една тоталитарна държава по азиатски.
12.09.2010 23:24
Азиатците измислиха тоталитаризма,които някои го наричат "естествен подбор".А практически е тъкмо обратното.В тоталитарната държава се прекъсва естествения подбор и се прави сегрегация по нечие субективно виждане чрез привилегии за едни и репресии- за останалите.
цитирай
2. semtomovi - Жена му беше лекувана на Запад
13.09.2010 01:19
а за другите болни от рак какво ли му пука, заради които не стоят влиятелни западни господа с връзки и с постове на Мики Маус?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rakurs
Категория: Политика
Прочетен: 130683
Постинги: 99
Коментари: 65
Гласове: 851
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930